صادرات زعفران ایران

زعفران یکی ازمرغوب ترین و باارزشترین تولیدات کشور ما می باشد که در سراسر دنیا مشتریان خاص خودش را دارد. این محصول به طلای سرخ نیز معروف است که در برخی از شهرهای شرقی کشور

  1. صفحه اصلی
  2. /
  3. خدمات
  4. /
  5. صادرات زعفران ایران
دیگر خدمات ما
سوالات خود را بپرسید
صادرات به چین و دبی از طریق راه‌های هوایی، دریایی و لنج

زعفران یکی ازمرغوب ترین و باارزشترین تولیدات کشور ما می باشد که در سراسر دنیا مشتریان خاص خودش را دارد. این محصول به طلای سرخ نیز معروف است که در برخی از شهرهای شرقی کشور تولید می شود و بخش اعظم از این تولیدات به خارج از کشورصادر می شود.

تعرفه های صادرات زعفران

تعیین تعرفه صادرات زعفران در ایران بر عهده سازمان توسعه و تجارت می باشد.صادرات زعفران در حال حاضر هیچگونه عوارضی ندارد.این در حالی است که در سال های قبل برای بسته بندی های-بیشتراز 30 گرم زعفران 5 درصد عوارض درنظر گرفته می شد. اما گفتنی است که در ابتدا برای صادرات بسته بندی های بزرگتر از 30 گرم زعفران تا 40 درصد عوارض تعیین می گردید

اسناد لازم برای مراجعه به گمرک :

  • کارت بازرگانی صادر کننده زعفران
  • معرفی نامه یا وکالتنامه اظهار کننده زعفران به گمرک
  • گواهی استاندارد(برحسب مورد درخواست خریداران زعفران)
  • گواهی نامه قرنطینه دامی و نباتی (بر حسب مورد درخواست خریداران)
  • گواهی بهداشت (برحسب مورد درخواست خریداران)
  • صورت عدل بندی
  • مجوز صدور(برحسب مورد درخواست خریداران)

لازم به ذکر است صادرکننده زعفران پس از تهیه مدارک لازم می بایست زعفران را به گمرک محل صدور و پس از صدور قبض انبار اظهار نامه صادراتی را در4 نسخه تنظیم و تسلیم گمرک نماید که یک نسخه آن به منزله پروانه صادرات محسوب می گردد.

در مواردی با تقاضای صاحب زعفران و موافقت گمرک- عملیات ارزیابی و انجام تشریفات گمرکی کالای صادراتی را می توان در خارج از مکان گمرکی انجام داد

تنظیم اظهارنامه کالای صادراتی

  • مشخصات صادر کننده زعفران و مشخصات خریدار زعفران
  • مشخصات اظهار کننده زعفران و شرایط معامله
  • کشور محل صدور و کشور مبدا
  • مشخصات وسیله حمل و مبدا بارگیری و ریز اقلام هزینه گمرک
  • مشخصات زعفران از نظر نوع – تعرفه -وزن-تعداد یا مقدار و ارزش صادراتی زعفران و مشخصات محموله (بسته ها-نوع بسته-علامت)

نام گمرک محل تسلیم اظهار نامه و شماره و مشخصات ثبت اظهار نامه در دفتر گمرک محل برای مهر و امضاء و تائید گمرک و مقامات گمرک پس از تکمیل اظهار نامه که اظهار نامه و مدارک ضمیمه آن به قسمت احراز هویت گمرک تسلیم می گردد

احراز هویت

صحت اسناد و مدارک تسلیمی- صحت مندرجات از لحاظ نوع و تعرفه زعفران و ارزش اظهار شده با اسناد- صلاحیت صادرکننده زعفران

دفتر ژورنال

بعداز رسیدگی دایره احراز هویت – صادرکننده ی زعفران می بایست وجوه متعلقه(هزینه گمرکی ) را پس از واریز به بانک و اخاذ قبض مربوط به قسمت ژورنال ارائه نماید

ارزیابی

بعداز واریز هزینه گمرکی – اظهارنامه به دایره ارزیابی ارسال و بعداز تعیین ارزیاب – زعفران مورد ارزیابی قرار می گیرد . بعداز باز دید محتویات بسته و طبیق آن از لحاظ  – نوع- تعداد- ارزش وسایر  اطلاعات مورد نیاز – چنانچه ایرادی مشاهده نشود اظهار نامه امضائ و مهرشده و نسخه ای از اظهار نامه به عنوان پروانه صادراتی به صاحب زعفران تحویل میشود تا نسبت به صدور عفران اقدام نماید

کارت بازرگانی

مبادرت به امر صادرات زعفران به صورت تجاری مستلزم داشتن کارت بازرگانی است که توسط اتاق بازرگانی صنایع و معادن صادر و به تایید وزارت بازرگانی می رسد.کارت بازرگانی سندی است که به موجب آن می توان اقدام به صادرات و واردات زعفران نمود و بنام متقاضیان اعم از اشخاص حقیقی (ایرانی و غیر ایرانی) و  اشخاص حقوقی صادر می گردد. صادر کنندگان زعفران چه دارای کارت بازرگانی باشند یا نباشند در طول اجرای برنامه سوم توسعه(بند ب ماده 113 ) مشمول پرداخت عوارض و مالیات  علی الحساب نخواهد بود.کلیه شرکتهای تعاونی کارت بازرگانی خود را صرفا از اتاقهای تعاون جمهوری اسلامی ایران دریافت می نمایند.

  • درخصوص ضرورت کنترل محموله های صادراتی مشمول مقررات اجباری استاندارد در گمرکات
  • تاریخ اعتبار پروانه کاربرد علامت استاندارد ایران
  • جعلی نبودن پروانه کاربرد علامت استاندار(موارد مشکوک از استاندارد-از استان ها استعلام می گردد)
  • اعلام تاریخ انقضای مصرف -پروانه بهره برداری – علامت استاندارد ایران بر روی زعفران و بسته بندی مناسب

در صورت نداشتن پروانه کاربرد علامت استاندارد معتبر -ارائه گواهی صادراتی از شرکتهای بازرسی مورد تایید موسسه یا ادارات کل استاندارد -استانها ضروری است.

سود حاصل از صادرات زعفران

سود صادرات زعفران چشمگیر است به طوری که افراد زیادی قصد تجارت زعفران را میکنند.اما سود تجارت زعفران نصیب کسانی می شود که در این زمینه آگاهی و دانش کافی را داشته باشند.

همچنین یکسری ملزومات این کار را فراهم کنند یک روش ساده برای صادرات زعفران همکاری با شرکتهایی است که درزمینه صادرات تخصص داشته باشند.شرکت فراهوش و دانش با بیش از چند دهه صادرات زعفران به کشور چین و کشورهای حوزه خلیج فارس – آماده همکاری با علاقمندان این حوزه می باشد.

براساس آمار مقدماتی گمرک ایران تجارت زعفران در سالهای گذشته نچندان دور – حاکی از آن است که بیش از 18 تن زعفران در بسته بندی های 10 تا 30 گرم یا بسته بندی های کمتر از 10 گرم به کشورهای مختلف (ازجمله :انگلستان -آلمان-  چین- فرانسه- ایتالیا – بحرین- سنگاپور – فیلیپین- امارات متحده ی عربی) صادر شده است که دربین خریداران زعفران از ایران امارات عربی با بیش از 10 تن زعفران از ایران و پرداخت 16 میلیون و 574 هزارو 962 دلار به عنوان بزرگترین مشتری این محصول بیشترین سود را نصیب کشور ایران کرد و همچنین کشور چین با خرید 5 تن زعفران از ایراندومین مشتری این محصول در طی این مدت بوده است که در آمد 8 میلیون و 496 هزارو 244 دلار را برای کشور کسب کرده است.

گفتنی است دربین خریداران زعفران ایران کشورهای ایالات متحده ی آمریکا – فرانسه – اسپانیا – آلمان و کانادا هریک سهمی داشته و طرفداران زعفران ایرانی هستند.

بنابراین صادرات زعفران در طی این سالها درآمد 90 میلیارد و 231 میلیون 140 هزار تومان نصیب کشور ایران کرد.

ضعف هایی در تجارت زعفران

قابل توجه است که چندی پیش انجمن تولید گنندگان و صادرکنندگان زعفران با بیان ضعف های موجود در تجارت زعفران خاطر نشان کرد:سالهاست که زعفران به صورتکاربرد فله و خام به کشورهای مختلف صادر و سود حاصل از بسته بندی و خرده فروشی نصیب دیگر کشورها می شود .وی افزود:حدود 85 درصد از زعفران کشور بدون نام نشان صادر می شود که بی توجهی به بحث برند سازی ممکن بازار جهانی زعفران را تحت تاثیر خود قرار دهد و نیز اشاره کرد افغانستان از لحاظ آب و هوا برای کشت زعفران همانند ایران بوده و زعفران تولید شده در این کشور کیفیت مطلوبی دارد.در سالهای اخیر با قاچاق پیاز زعفران به افغانستان این کشورتوانسته زعفران را در حجم بالا و کیفیت مناسب تولید کند و باتوجه به اینکه هزینه کارگر در این کشور پایین بوده امکان اینکه با قیمت پایین تر به دیگر کشورها صادر شود زیاد است.

کاربردهای زعفران و خواص داروئی

  • مسکن بویژه در درمان دردهای لثه و قولنج
  • کمک به هضم غذا
  • تقویت کننده معده و ضد نفخ معده
  • ضد تومور و جمع کننده رادیکالهای آزاد (خاصیت ضد سرطانی )
  • شادی بخش -درمان دردهای عصبی و آرام بخش و کمخوابی
  • کاربردهای شیمیایی و صنعتی

گفتنی است به سبب ویژگی های منحصر به فرد زعفران از آن در صنایع مختلف می توان استفاده کرد.سالهاست که رنگهای طبیعی در صنعت رنگرزی مورد استفاده قرار می گیرند.زعفران به سبب ترکیبات خاص خود در صنایع بهداشتی  و همچنین تولید مواد معطر و خوشبوکننده نیز کاربرد دارد.

کاربرد در مصارف خوراکی

از زعفران به عنوان ادویه و رنگ و عطر بخشیدن استفاده می شود رنگ زعفران و طعم آن باعث افزایش اشتها در افراد می شود.

امروزه زعفران در پخت و پز – صنایع قنادی – صنایع لبنی (کره-بستنی-پنیر و ….)نوشیدنی های مختلف (نوشابه ها -چای زعفرانی و نوشیدنی های انرژی زا و…)پودرهای آماده کیک-ژله ها- شیرینی ها – آبنبات ها و….به عنوان یک ماده رنگ دهنده بسیار مورد استفاده است.استفاده از زعفران در رنگ نمودن سوسیس ها-الئوماگارین و شوتنینگ ها نیز رایج است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت درخواست همکاری، پیشنهادات و انتقادات خود از طریق راه های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.

۰۲۱-۸۸۱۹۵۸۳۴ ۰۹۱۲۶۴۴۵۷۰۷

msccoltd@live.com

تهران، ,ولیعصر ایستگاه توانیر برج تجاری طلوع